2020-09-17

Hivatalos adatok szerint 2019-ben a Demokrata párt kampányadományai gyanús helyekről érkeztek

 Többek közt az ActBlue szervezet szedi be a Demokrata Párt kampányára az adományokat. A kampány-adományok törvényileg vannak szabályozva, például kötelező megadni hogy valaki hol dolgozik. Érdekes módon az adakozók több mint fele nem töltötte ki, sőt, semmilyen nyomon nem lehet követni hogy az adakozó hol és kinek dolgozik. Több mint 4 millió személyről van szó.

A magyarázatuk az, hogy vannak akik munkanélküliek, nyugdíjasok vagy anyák akik otthon nevelik a gyerekeiket.

Ami elég gyenge magyarázat azt nézve hogy a nyugdíjasok inkább Republikánus szavazók és a munkanélküilieknek nincs sok pénzük.

Összehasonlításképpen a Republikánusok hasonló szervezete kb. 4%-ban kapott ilyen személyektől adományt, ami reális adat. Az hogy a Demokrata párt adományozóinak a fele munkanélküi, nyugdíjas vagy háztartásbeli nő, az mondhatni teljesen kizárt. Emiatt komoly csalások gyanúja merült fel, illetve az hogy esetleg valakik külföldről pénzelik a Demokrata Párt kampányát.

Ha nyomozás indul az ügyben, azzal nagyon csúnyát bukhat a Biden kampány.

Obama kampánya alatt volt egy hasonló helyzet, akkor kiderült hogy rengeteg adomány érkezett névtelen előre fizetett (pre-paid) hitelkártyákról.

https://www.foxnews.com/politics/exclusive-data-shows-that-half-of-2019-donations-to-actblue-came-from-untraceable-unemployed-donors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...