2020-09-12

Bár a Demokrata párt váltig állítja hogy a levélben-szavazás biztonságos, a tények ezt cáfolják

Georgia államban csak az előválasztáson 1000 ember szavazott kétszer. Legalábbis eddig ennyi derült ki abban az egy államban. Vannak akiknek a szavazólapja a régi lakhelyükre érkezik, persze olyan is előfordult már egy 10 éve elpusztult macska nevére érkezett szavazó-regisztráló lap.

https://fox8.com/news/deceased-cat-gets-voter-registration-application-in-the-mail/

https://people.com/pets/dead-cat-gets-voter-registration-in-mail/


Egy postás Nyugat-Virginiában bűnösnek vallotta magát hogy 8 szavazólap-kérelmen megváltoztatta a párt-szimpátiát. Vádat emeltek ellene csalás miatt. 

https://fox8.com/news/mail-carrier-pleads-guilty-to-altering-absentee-ballot-requests-switching-party-affiliations/


Csalni és szavazást manipulálni elég könnyű. Például ha valakik úgy döntenek, hamis szavazólapokat is küldhetnek ki postán? Az ember kitölti, elküldi egy nem hivatalos címre. Ha megkapja valaki a valódit, akkor azt mondhatja hogy egyszer már szavazott és azt meg nem tölti ki. Kész is, a szavazó becsapva és valójában nem is szavazott. Ráadásul a személyes adatait is mind megszerezték valakik.

Persze az egyik legnagyobb probléma az, hogy a posta rengeteget késik a levelekkel (a vírust okolva), így sok esetben túl későn futhatnak be a szavazólapok és már nem lesznek megszámolva (az előválasztásokon ez óriási probléma volt, sok ezer szavazat veszett így el).

A posta jelenleg azt nyilatkozta hogy 46 államban fordulhat elő fennakadás a szavazólapok kézbesítésében.

https://www.forbes.com/sites/alisondurkee/2020/08/14/postal-service-usps-warns-mail-in-ballots-in-46-states-may-not-be-delivered-in-time-election/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...