2020-09-12

Az Oath Keepers Twitter fiókja is megsemmisítve

 A Twitter törölte az Oath Keepers konzervatív szervezet fiókját, mondvacsinált okokra hivatkozva. Bár nem írtak semmi törvény-elleneset, illetve szabály-elleneset sem, persze a Twitter úgy értelmez bármilyen hozzászólást ahogy a politikai kedve tartja. A Twitter szélsőséges szervezetnek bélyegezve őket és erre hivatkozva törölte őket a platformról. Valójában az Oath Keepers szervezet nem szélsőséges, jelentős részben aktív és nyugalmazott katonák, rendőrök, tűzoltók, mentősök teszik ki a tagságukat. Innen is van a nevük, az alkotmányra tett esküjüket nem felejtik el, hanem megtartják, vagyis "eskütartók". 

A szervezetükben mindenféle származású tagok vannak, így nem világos hogy a sajtó miért hívja őket "szélsőséges jobboldaliaknak". Rendszerint kormány-ellenességgel vádolják őket, ugyanakkor elég egyértelmű hogy jelenleg nem ők a kormány-ellenesek, hanem pont ellenkezőleg. Ők azok akik most a kormány mellett állnak.

Közben a szélsőbaloldali szervezetek véres forradalomra készülnek a kormány ellen, erőszakos összeesküvés terveit beszélik meg a közösségi oldalon, de a Twitter ezt hagyja nekik.

Érdekesség, hogy az Oath Keepers Obama kormányzása alatt a Michael Brown BLM zavargásokkor is védte a fekete üzlettulajdonosok épületeit. 

https://talkingpointsmemo.com/news/armed-right-wing-group-oath-keepers-banned-from-twitter-for-violating-extremism-policy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...