2020-08-11

Lövések a Fehér Háznál, Trump kiment a sajtótájékoztatóról

Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, az épületben sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből. 

Később kiderült, hogy lezárták a Fehér Ház környékét, és kívülről bezárták a sajtótájékoztatónak helyet adó terem ajtaját is. 

Amikor az elnök visszatért, elmondta: nem világos, hogy mi történt, folyik a vizsgálat. Egyelőre csak annyi tudható, hogy a Fehér Ház mellett lövések dördültek, egy embert mentővel kórházba szállítottak. 

"Úgy tűnik, hogy egy személyt a titkosszolgálat lelőtt, nem tudom, milyen állapotban van, majd meglátjuk, mi történt" - fogalmazott Trump az újságíróknak. Hozzáfűzte, hogy a titkosszolgálat "uralja a helyzetet". Az elnök egyúttal köszönetet is mondott a szolgálatnak a "gyors és hatékony" fellépésért.  (MTI)


Frissítés: Az elkövető egy 51 éves férfi aki odament egy titkosszolgálati ügynökhöz és azt mondta hogy fegyvere van,  majd elkezdett felé futni mintha valamit elővenne közben  ruhája alól, majd tüzelő pozícióba térdel előttük és mintha rájuk fogott volna egy fegyvert. Ekkor a titkosszolgálat lelőtte a férfit. 

Mivel az ügynök is megsérült, ebből arra lehet következtetni hogy tényleg volt fegyver az elkövetőnél és használta is mielőtt kiiktatták.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...