2020-08-23

Konzervatívok és szélsőbaloldaliak csaptak össze Portlandben

Portland, OREGON: - A zavargások 87. napján megjelent a Proud Boys és néhány másik konzervatív szervezet hogy demonstráljanak a rendért és a rendőrség mellett. Természetesen a szélsőbaloldal szintén megjelent majd a szokásos helyzet alakult ki. Egy furgonnal állták el az utat, és kiabálták hogy "Black Lives Matter". (Talán nem vették észre hogy nem rendőrök ellen tüntetnek?) A másik oldal pedig "USA! USA! USA" -t skandáltak, némelyek pajzsán rendőrpárti feliratok voltak, illetve nemzeti színű zászlókat lengettek. 

Mindkét oldalon volt gázspray, pajzsok, botok, robbanó tűzijátékok és egyéb eszközök, amiket használtak is.

A két oldal egymásnak esett, többnyire "tompa fegyverekkel", de volt aki lőfegyvert is rántott. A jelentések szerint lőtt is vele az illető. 

A videó szerint a szélsőbal/BLM többszörös túlerőben volt. Az összecsapás után a konzervatívok visszavonultak egy parkolóépületbe, de oda is követték őket a fekete ruhások, illetve a videó szerint volt ahol 4-5 patrióta az utcán hátrált, miközben vagy 100 szélsőbaloldali ment utánuk fenyegetőzve.

A helyzet kezd úgy kinézni hogy a rendőrség vissza van fogva, a Nemzeti Gárdát ki sem küldik, ezen a "BLM zavargók" felbátorodtak és már a lakónegyedekbe is betörnek, illetve a szövetségi épületeket is támadják. Emiatt viszont a 2018-ban és 2019-ben teljesen eltűnt radikális jobboldal kezdi magát újraszervezni és újra belemegy az utcai harcokba.

Érdekes látni ahogy a fehér szélsőbalosok "Fekete Életek Számítanak!" kiáltással verik a fekete Proud Boys tagokat. A képgalériában ázsiai nő is látható a patrióta oldalon.

https://www.koin.com/news/protests/portland-protests-patriot-rally-justice-center-proud-boys-antifa-08222020/

https://www.the-sun.com/news/1354432/portland-brawl-breaks-out-proud-boys-antifa-fight/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...