2021-08-14

Biden hazudott, nem kivonja a csapatokat, hanem több katonát visz Afganisztánba

 Trump azt mondta hogy májusban az összes katonát ki kell hozni Afganisztánból. Ő közel ki is hozott mindenkit onnan, már csak 2000 katona volt ott. Biden szintén azt mondta hogy azt a 2000 főt is kihozza, de úgy néz ki hogy nem mondott igazat. Biden először kitolta a májust szeptemberre, és most tömegével viszi vissza a katonákat. 3000 fővel kezdett, de sok ezer főnyi katona áll készenlétben arra hogy Afganisztánba vigyék.

Közben a tálibok elfoglalták a két legangyobb várost is, előtte pedig sorra foglalták el a tartományokat. Illetve több milliárdnyi amerikai hadijárműveket és felszerelést is megszereztek az afgán kormánytól, amikor a kormány katonái elmenekültek a tálib harcosok elől. Több mint 100 Humwee-t, páncélozott csapatszállítókat, drónokat és tüzérségi ágyúkat is sikerült megkaparintaniuk. Mindez elkerülhető lett volna ha a Biden adminisztráció betartja a kivonás májusi időpontját.

Biden most könyörög a táliboknak hogy ne támadják meg az amerikai nagykövetésget, miközben azt éppen evakuálják az ott lévő amerikai katonák.

Egyre inkább úgy néz ki hogy a Trump által befejezett háborút Biden újraindítja.


https://americanmilitarynews.com/2021/08/pics-videos-taliban-captures-hundreds-of-us-military-vehicles-drones-to-keep-taking-over-afghanistan/

https://www.npr.org/2021/08/13/1027317285/biden-deploys-more-troops-following-taliban-advances-in-afghanistan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...