2021-06-21

Besúgórendszer épül az USA-ban - Jelents a rokonaidról, barátaidról, osztálytársadról

A Biden adminisztráció arra kéri az amerikaiakat, hogy jelentsék a "potenciálisan radikalizált" családtagjaikat és barátaikat. Valamiféle hálózat kiépítésén dolgozik a kormány, ahol lehetne jelenteni a rokonokról, barátokról, ismerősökről.

A magas rangú hivatalnok a riportereknek elárulta, hogy ez egy új taktika lenne az erőszak visszaszorítására, úgy, hogy belevonnák a társadalmat és az ő jelentéseik alapján járnának el a hatóságok. 

https://www.breitbart.com/politics/2021/06/15/biden-administration-asks-americans-to-report-potentially-radicalized-friends-and-family/


Közben egy Massachusetts-i iskola sem marad ki a jóból, követi a szövetségi állam példáját. Az iskola arra bátorítja a diákokat, a szülőket és az iskola dolgozóit, hogy névtelenül jelentsenek bárkiről aki "mikroagresszió jeleit mutatja". Mint például ha valaki azt a szót használja hogy "őrült vagy őrület", esetleg rosszul mondja ki valaki nevét, nemét, vagy ha valaki durva viccet oszt meg közösségi oldalon.

Az iskola ezen új rendszere - a magyarázat szerint - az incidensek, a részrehajlás és a diszkrimináció ellen kíván fellépni. Már meg is nyitottak neki egy Google dokumentumot, ahol online fel lehet jelenteni bárkit az iskola vezetésénél. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...