2021-05-12

Érik Bidenék szocializmusa - Növekvő munkanélküliség, infláció

 A Covid lezárások után tavaly április óta folyamatosan csökkent a munkanélküliség, kezdett normalizálódni a helyzet. Biden bejelentései után viszont most változások történtek. Az első napjján aláírt elnöki rendeletek miatt azonnal 150ezer embert tett munkanélkülivé, igaz akkor még mindig nem fordult át a helyzet. Viszont hogy áprilisban bejelentette hogy magas adók bevezetését tervezik, és hogy a vállalatokat is agyon fogják adóztatni, sok cég rögtön szólt hogy elhagyják az országot és áttelepülnek Mexikóba. Köztük a Ford autógyár is.

Úgyhogy a múlthavi munkanélküli adatok már nem csökkenést, hanem növekvést mutatnak. Több munkanélküli lett mint márciusban.

Ami meglepő hogy ezt már a CNN sem hagyta szó nélkül és kritizálni kezdte érte Bident, holott eddig a cipőjét csókolgatták.

Bidentől megkérdezték egy sajtótájékoztatón hogy mi a helyzet a növekvő munkanélküliséggel, mire ő nevetgélve annyit mondott hogy "60 nap alatt nem lehet megoldani semmit, de egyértelműen ez a helyes irány".

Megemlítette hogy hány új munkahely lett teremtve az elmúlt pár hónapban, de azt elfelejtette megmondani hogy hány munkahely szűnt meg.

A hivatalos adatok:

https://www.bls.gov/charts/employment-situation/civilian-unemployment-rate.htm

https://www.newsweek.com/biden-laughs-jobs-1589693

https://www.cnn.com/2021/05/07/economy/april-jobs-report-pandemic-anniversary/index.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...