2021-03-20

Biden effect - A Ford átköltözteti a gyárait Mexikóba

Az Autógyártók Szakszervezete most dühös, mivel a Ford bejelentette hogy fogja a gyártást és áthelyezti Mexikóba. Az irónia hogy az Autógyártók Szakszervezete Biden mögé állt és őt támogatta a kampány alatt. Most hogy Biden elnök lett és adóemelésekről beszél, így az autógyártók menekülni kezdtek az országból. (Valószínűleg követi majd őket sok más nagyvállalat és kisebb nagyobb cég is.)

Trump annak idején az adócsökkentésekkel visszacsalogatta a Fordot Mexikóból és amerikai munkahelyek születtek az egezségből, most Biden adót emel és elkergeti a vállalatokat, az eredmény pedig több munkanélküli lesz.

Érdekesség hogy az Autógyártók Szakszervezete mellett a Csővezeték Fektetők Szakszervezete is Bident támogatta, Biden meg az első napján olyan elnöki rendeleteket hozott hogy több tízezer ember veszítette el a megélhetését az olaj és gázvezeték iparban.

https://www.wsj.com/articles/uaw-accuses-ford-of-shifting-new-vehicle-production-from-ohio-to-mexico-11615990216

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...