2021-01-14

Hackerek törték fel a Parlert, Trump támogatók terrorizálását helyezték kilátásba

Mielőtt a Parlert letiltott az Amazon, hacerek törték fel a közösségi oldalt. Azt állítják a rendszert feltörők, hogy minden adatot megszereztek róla, posztot, beszélgetést és fotót. Több terrabyte-nyi adat került hozzájuk.

Az elkövetők azt mondják hogy az egész anyagot arra akarják felhasználni hogy levadásszanak és tönkretegyenek mindenkit aki támogatta Trumpot és fent volt a közösségi oldalon.

A Parler szóvivője azt nyilatkozta hogy próbálnak újraindulni, de hiába keresnek újabb és újabb céget ami futtatná a szervereiket, azok a cégek az utolsó pillanatban sorra kihátrálnak a megegyezés mögül, egyértelmű, bár ki nem mondott okokból kifolyólag. 

Parlert pert indít az Amazon ellen. A Twitter pedig nyilatkozatot tett közzé amitt, mert Ugandában letiltották a közösségi oldalakat az Internetről a választások idejére, és a Twitter szerint a cenzúra elfogadhatatlan. Közben persze letiltott a Twitter még 70.000 felhasználót  és újabb 1 milliárdot dollárt bukott el. 

https://www.foxnews.com/tech/hacker-goes-after-parler-users-archives-terabytes-of-data

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...