2020-10-23

Trump-Biden vita

Vita videó: https://www.youtube.com/watch?v=nY2AXIx-GU4

Szöveg ami eszembe jutott a vita közben:

Vírus az első téma:

Trump elmondta hogy mit csináltak és hogy mi lesz.

Biden csak hibáztatja Trumpot, majd azt mondja hogy a maszk és a tesztelés fog megmenteni mindenkit. "megoldja és majd LESZ terv". Lesz? Mert akkor most nincs. Tehát egy nagy semmi amit mondott. 

Biden még hozzátette azt is, hogy Trump nem tudja pontosan hogy mi lesz.

Ja, miért, ki tudja hogy mi lesz pontosan? Senki. Hogy Trump nem lát a jövőbe, azért nem lehet hibáztatni.

Trump mondja hogy közel mindenki meggyógyul és muszáj újranyitni az országot, mert az embereknek enni kell, dolgozni kell, élni kell.

Biden meg újra magyaráz arról hogy "sokan meghalnak" és hogy ez Trump hibája.

Trump válasza hogy Kína hazudott a helyzetről.

Biden újra beszél hogy Trump azt mondta hogy vége lesz a vírusnak, de nem lett.

Persze hogy nem lett, sehol sem lett.

Trump: "Biden azt mondta hogy nem kellett volna lezárnom a kínai utazásokat"

Biden erre nem akart (inkább nem tudott) válaszolni, mivel valóban ez a lényeg. Biden elítélte Trumpot azért mert lezárta a határt, majd utána rájött hogy kellett a lezárás és utána Trumpot szidta mert "nem zárta le elég gyorsan".

_____

Trump kimérten beszél, nem vág közbe, nyugodt. A múltkori vitastílusának nyoma sincs.

_____

Biden most azt mondja hogy nem zárja le az országot, hanem "a vírust zárja le". Hogy ez mi a túrót jelent azt nem tudom, de a kiküldött programpontjaik között az ország és a gazdaság lezárása szerepel...

Most félrebeszél, megint nem arról hogy mit akar csinálni, hanem arról hogy "Trump a hibás". Megy a hibáztatás folyamatosan, de nem mondja hogy mit akar csinálni.

Trump visszaszólt, említi New York-ot, Kaliforniát és a többi demokrata államot, hogy ők lezártak mindent, de egyre több a halott, nem jártak jól a lezárással egyáltalán. Mondja hogy ha le van zárva egy egész ország, akkor valójában nincs is ország. Az úgy nem működőképes társadalom. Mondja hogy ahol lezárás van ott elveszítik az emberek a munkájukat, öngyilkosság, depresszió, alkohol, drogok jelennek/jelentek meg.

Biden meg most azt mondja hogy újranyitna, de távolságtartással (az már most is van), meg hogy mindenkit plexi üveggel akarna szétválasztani az éttermekben (azt úgy hogy?).

Trump is azt mondja most hogy plexi javaslat értelmetlen és hogy New York olyan lett mint egy szellemváros, a kisüzletek tönkrementek, vagy tönkremenőben vannak.

_

Trump azt magyarázza most hogy senki nem láthatta előre hogy mi fog történni és pont emiatt nem bízik a "szakértőkben" sem, mivel az elején azok is olyanokat mondtak hogy senki ne viseljen maszkot és hogy elmúlik gond nélkül a vírus ügy, de nem volt igazuk.

Biden megint Trumpot támadja, azt állítva hogy Trump januárban már "mindent tudott". Hogy tudott volna mindent, ha senki sem tudott semmit? Biden a Wall Street-et emlegeti.

Trump visszavágott és elmondta ami a valóság. Azt hogy nem ő kapja a nagy pénzeket a Wall Streettől a kampányára, hanem Biden. Ez igaz, ezt még az NPR is megírta számokkal bizonyítva. És ők balos hírportál.

_

Biden arról beszél hogy minden országot jól megbüntet aki beleavatkozik az amerikai választásokba, de aztán megint Trumpot támadja mert hogy "Trump nem beszélt erről Putyinnal".

Talán azért nem beszél vele állandóan, mert amikor beszél vele, akkor azért is támadják a Demokraták.  Van sapka nincs sapka. Ráadásul 1 napja derült ki a beavatkozás ügy. Talán ideje sem volt még arra hogy beszéljenek.

Éééés.... most tagadja az email ügyet és az egész korrupciós botrányt amiben nyakig ül. Oroszozik veszettül.

Trump visszalőtt neki néhány ténnyel. A 3 és fél millió dolláros korrupciós orosz pénzt említi, amit Biden családja megkapott a volt moszkvai polgármestertől. Az emaileket mondja Trump, és az egyre több botrányt és pénzt amik kiderülnek folyamatosan.

Biden tagad, Trumpról beszél hogy ő kapott pénzt, most meg újra előszedte az adó-ügyeket. Mondja hogy ő bezzeg fizeti az adót. (Ja, persze, de ha csak kizárólag az adófizetők pénzén élősködik, akkor csak abból fizet vissza valamennyit. Az adópénzt kapja és abból valamennyit visszatesz a közösbe. A politikusok az adófizetőkből élnek.)

Trump mondja hogy a 750 dollár az csak valami amit az adózáskor kellett befizetnie, de az nem folt adó, csak egyéb költség. És azért nem kellett befizetnie, mert korábban több tízmillió dollárral túlfizette az adóit az adóhivatalnak, tehát az adóhivatalnál van rengeteg pénze és nem tartozott így semmivel. Hozzátette hogy a Demokraták az FBI-al 47.000.000 dollárt költöttek arra hogy találjanak ellene valamit, de semmit nem találtak, még az adózásával kapcsolatban sem. (Ez is igaz, hány éven át kutatták utána a hatóságok, de a végén üres kézzel zárult az összes vizsgálat.)

_____

Érdekes, de megkérdezte a moderátor Bident a korrupciós ügyekről is.

Biden: semmi sem igaz. Nagyjából ez a lényege annak amit válaszolt rá. Majd Trumpra mutogatott hogy Trump az aki ilyen meg olyan, meg amolyan.

Trump említett néhány dolgot a botrányokról.

Biden válasza "semmi nem igaz, aki vizsgálta semmit nem talált". A helyzet viszont az hogy a vizsgálatok most indultak csak igazán, tehát ha csak 1-2 hete borult a bili, akkor nem is mondhattak még semmit a hatóságok.

_
Trump kínai bankszámlájáról kérdez a moderátor:

Trump elmondta, hogy az összes bankszámlája nyilvános volt eddig is, rakás van neki szerte a világban, mivel üzletember. A kínait például 2013-ban nyitotta, de 2015-ben meg is szüntette. Még jóval az előtt hogy indult volna az elnöki posztért. (Tehát valójában nincs bankszámlája ott.)

_

Kína témában azt mondja Biden hogy majd ő megmondja Kínának "játsszon a szabályok szerint". Igaz, azt kérdezte tőle a moderátor hogy HOGYAN, de arra nem válaszol.

Biden már megint a kamerának beszél hogy "ez nem az én családomról szól vagy a Trump családról, hanem a te családodról" mondja a nézőknek. A múltkor is ezt csinálta, manipulálja a nézőket...

_

A moderátor Trumpot kérdezte hogy mi a pálya Észak Koreával, hogy azok tovább fejlesztik a hadseregüket.

Trump azt mondta hogy lehet hogy fejlesztik, de nincs háború, béke van, és a jó kapcsolatot fenn is akarja tartani hogy ne legyen háborúskodás és vérontás, hanem béke legyen az országok között.

Bident kérdezik a moderátor, hogy ha elvileg folytak az atomkísérletek Obama alatt, akkor mi lenne a különbség azzal hogy most Biden lenne az elnök és nem Obama. A válasz ugyanaz mint előzőleg: "Megmondanám nekik hogy a szabályok szerint kell játszani."

 Azt mondja hogy ő akarja majd irányítani Észak Koreát. (Mert ez aztán nem beleavatkozás más ország ügyeibe. Jajj... Biden mondja hogy más országok ne szóljanak az USA választásaiba, de közben ő arról beszél hogy Észak Koreát akarja irányítani.) Azt mondta Biden hogy találkozna az Észak Koreai vezetővel feltételek mellett.

Trump azt mondja hogy Biden nem találkozott vele, se Obama, mert annyira feszült volt a helyzet a két ország között. (Ez igaz.) És hogy béke van, nyugalom van most és ez a lényeg.

lol, erre Biden előhúzta a "Hitler kártyát". Meg hogy ő annyira kemények voltak Obamával, hogy azért nem akart velük beszélni Kim Jong Un. Ja, persze. Obama és Biden, a két brutálarc. 

Turmp még válaszolt rá, annyit hogy Obamáék Észak Koreával kapcsolatban borzalmas helyzetet hagytak rá, és emiatt Trump első 3 hónapja emiatt nagyon bonyolult volt és veszélyes.
_

Egészségügy a téma:

Trump az Obamacare eltörléséről beszél és egy újabb fajta egésszégügyi renszerről.

Biden inkább a kormány-hatalom kibővítéséről beszél, az Obamacare megerősítéséről. COVID-ot mondja megint hogy Trump hibája, meg a gazdasági baj is mind Trump hibája, stb. Azt mondja hogy szerinte az egészségügy az jog. Aztán megint a kamerának beszélt.

Trump: "Biden 47 évig volt politikus, de nem csinálta meg azt amiről most beszél." Meg hogy Biden 8 éven át volt alelnök is, de nem lépte meg azt amit most ígér. Felemlegette a bányászatot, hogy Biden azt mondta hogy megszünteté, de amikor bányász helyre ment kampányolni akkor meg azt mondta hogy nem szüntetné meg.

Szóba került a nemzeti gazdaság, hogy jól ment, Biden meg mondta hogy az nem számít, mert az emberek fizetése számít. (De ha emlékszünk, a nemzetgazdaság volt az amiről mindig beszéltek a Demokraták, hogy az a fontos és azt fogja Trump bedönteni az első két hetében. Persze az ellenkezője történt. Az emberek fizetése meg nagyon is kapcsolódik a gazdasághoz.)
_

A segítő pénzről kérdezi Trumpot a moderátor, hogy mi a helyzet vele (Amiről posztoltam pár napja.)

Trump mondja is, hogy kész a terv, sok demokrata is támogatná, de Nancy Pelosi nem engedi és annyi. Hiába ő az elnök, Pelosi beleegyezése is kell a törvények szerint, de a nő visszatartja a dolgot, mert csak...

A moderátor kérdi Bident hogy ha ő a Demokraták vezetője, akkor miért nem szól rá Pelosira és egyeznek meg, mire ő mondja hogy hát ő aztán mindent megtesz és hogy minden a Republikánusok hibája, mert ők nem fogadják el a Demokrata tervet.

Trump mondja hogy amit a Demokraták akarnak áttolni az csak arról szól hogy sok milliárd dollár menjen a Demokrata államokba és nagyvárosokba hogy megszedjék magukat, és ők a Demokrata tervet értelem szerűen ezért nem fogadják el. És azért sem, mert a Demokrata tervezetben az illegális bevándorlóknak is menne a pénz.

Biden magyarázza hogy minden állam számít, majd a kamerának beszél...

_

Minimálbér téma, Biden a duplájára emelné, a Covid közepén. Mondja hogy a kormány adjon sok pénzt arra is és meg van oldva a dolog. Majd hazudik egy nagyot, hogy "Ezek a fickók (mutat Trumpra) nem adnak pénzt az embereknek." (Előző témában volt az hogy Pelosi és a demokraták nem engedik át a dolgot, tehát akkor ki nem segítene? Pont ők. - Hú, de irritáló Biden. De végignézem, remélem már nincs sok hátra a vitából.)

Trump mondja hogy az államoknak külön kell döntenie róla, a szövetségi államnak nem kéne hogy teljes befolyása legyen arra, mert New York-ban másak a körülmények mint egy kisebb, olcsóbb államban.

_

Bevándorlás:

Trumpnak azt mondja hogy a Trump adminisztáció különválasztotta a bevándorló szülőket a gyerekeiktől. A megszüntetést mondja a nő, de azt is mondja hogy 500 gyereknek nincsenek meg a szülei.

Trump mondja hogy sok gyerek nem is a szüleikkel kelt át a határon, meg hogy azt állították képekkel hogy ketreceket használt a Trump kormányzat amibe gyerekeket zárt, holott a képek az Obama-Biden kormányzat alatt készültek. Hozzátette hogy keresik a gyerekek szüleit, de sok karteltagokkal és bandákkal érkeztek az országba úgyhogy nagyon nem könnyű a helyzet.

Biden eljátssza hogy mérges és tagadja hogy lenne gyerek aki szülő nélkül érkezett a határon át.

Trump kérdezi hogy ki épéítette azokat a ketreceket, de Biden nem válaszol, hanem kiabál hogy a Trump adminisztráció az gonosz és szegény gyerekek.

Trump mondja hogy a gyerekeket jelenleg nagyon jó környezetben tartják amíg keresik a szüleiket. Újra feltette a kérdést Bidentől hogy ki építette a ketreceket, de Biden nem válaszol.


Kérdi a moderátor Bident, hogy ha annyira bevándorláspártiak meg illegális pártiak, akkor hogy nem változtaták meg a bevándorlási törvényeket és hogy hogy pont ők toloncolták ki rekord számban az illegálisokat.

Csak annyit válaszolt Biden hogy "hát, túl sokáig húzták az időt és emiatt nem sikerült semmit átvinni". De azt mondja hogy ha majd őt megválasztják akkor az első 100 napban 11 millió illegális bevándorlónak adnak majd állampolgárságot. (Na ez olyan ígéret ami kétlem hogy kivitelezhető lenne, és semmilyen formában nem is lenne tisztességes dolog sem a legálisokkal szemben, sem az országgal szemben.) Biden mondja hogy az illegális bevándorlóknak tartozik az ország, mert van köztük egészségügyi dolgozó meg ilyenek.

Trump mondja, hogy ha bármit akart volna Biden, 8 telje volt rá mint alelnök, de nem nyújtottak be Obamával ilyen törvénymódosításokat.

_

Jajj ne... faji ügy téma, mert hogy a kisebbségek most nagyon szenvednek a rasszizmus miatt. (Ezt előrángatták az első vitában is, mert mindig ez a téma.) Mondja a moderátor hogy a kisebbségek felkészítik a gyerekeiket, mert a rendőrség annyira rasszista hogy levadássza őket a bőrszínük miatt.

Joe Biden konteózik hogy kizárólag csak a fekete gyerekeknek kell megtanítani hogy öltözzenek kevésbé gyanúsan, hogy tartsák a kezüket a kormányon, hogy igen uram-nem urammal válaszoljanak a rendőrnek. (Jó nagy baromság, mert ezt mindenkinek megtanítják, nem csak a fekete gyerekeknek.) Azt állítja Biden hogy rendszeresített rasszizmus van Amerikában. Majd elmondja hogy vannak tervei hogy majd jól segít a feketéknek. (Nem arról szólt az Obama-Biden kormányzat? Mégse csiáltak francot se...)

Trump mondja hogy érti a helyzetet, majd megemlíti hogy Biden 47 éven át volt hatalomban, de semmit nem tett a fekete közösségért, sőt 1994-ben rasszista törvénycsomagot írt ellenük. Sorolta hogy a Trump kormányzat bűnözési-reformcsomagot vezetett be, börtön-reformokat, felsőoktatási reformokat, stb, amik mind segítették a fekete és a hispán közösséget.

Biden mondja hogy az az ő törvénytervezete nem volt rossz, meg Trump az ilyen meg olyan, és hogy Trump akart leültetni több feketét meg ártatlan feketéket 2000 környékén. (Azt úgy hogy? Trump egy üzletember volt, ő nem ültethetett volna le senkit.) Majd azt mondja hogy 20milliárdot ad majd az államoknak hogy szervezék át a dolgokat, és hogy börtön helyett rehabilitációra küldjék a drogosokat. (Eddig nem volt rá ideje? Tényleg olyan dolgokat mond amiket 47 alatt intézhetett volna, de semmi jelét nem mutatta annak hogy ilyeneket akart volna tenni.)

Na, Trump is ezt mondja. Hogy ha ott volt, akkor miért nem tett semmit. Azt is mondja hogy Biden és Obama miatt akart elnök lenni, mert látta hogy ők ketten semmit nem tettek amit kellett volna.

Biden megint a kamerának beszél hogy "tudod én ki vagyok, tudod hogy ő ki, tudod hogy ő milyen, tudod hogy én milyen vagyok". (Nagyon irritáló. Ez vita, nem videóblog, miért beszél folyton a kamerának?)

Trump szót kért és mondta hogy ha az összes orosz, kínai, ukrán korrupt ügy igaz, akkor Biden ne akarja beadni az embereknek hogy ő mennyire ártatlan bárányka.

A moderátor Trumpot kérdezni a BLM-ről.

Trump mondja hogy az első dolog amit a BLM-től látott, az egy videó volt amiben a BLM rendőrök meggyilkolására buzdított és olyasmit skandált egy felvonuláson.

Moderátor kérdik hogy a rasszizmus a rasszzmus.

Trump válasza hogy börtönreform, bűnügyi reform, felsőoktatási-reform, ő mindent megtesz, tehát nem tud mást mondani. A BLM követel, de ő nem tud nekik sem semmit mondani, minthogy ő nem rasszista, és ennyi.

Na, Biden hazudik megint. Azt állítja hogy Trump minden mexikóit lenemierőszakolónak hívott, meg kitiltott minden muszlimot. (A valóság hogy Trump csak az embercsempészeket hívta annak, amit a határőrség adataival támasztott alá, a muszlim ban pedig azokat az országokat érintette, amiket az Obama kormányzat jelölt ki. Tehát Trump csak végrehajtotta az időleges tiltást, az Obama tervek alapján.) Még a Proud Boys-t is sikerült neki támadnia.

Trump mondja hogy a feketék nem felejtenek és emlékezni fognak a szavazásnál a '94-es törvényre amit Biden írt.

_
A moderátor rákérdezett Biden 1994-es törvényére, és el is mondta hogy feketék tízezreit juttatta vele rács mögé, csak azért mert volt náluk egy kis drog. (Hm. Ez a nő érdekes módon egész tisztességesen moderál, nem úgy mint az előző fickó, aki nem volt hajlandó semmilyen kínos kérdést felteni Bidennek.)

Hú, na most Biden azt mondja hogy HIBA VOLT átnyomnyi a '80-as években a sok drogüldöző törvényt. És hogy most ő majd változtatni fog és akinél lesz egy kis drog, azért senkit nem küld majd börtönbe.

Trump: Akkor meg miért nem csinálta eddig? Csak a beszéd megy, de a tettekre nem kerül sor - reagált Biden szövegére. Hogy Biden majd megcsinálja ha megválasztják, de 8 éve volt Obamával hogy elintézze a dolgot amit mond, de nem tette és nem is dolgozott rajta.

Biden azt mondja hogy 30ezer embert kiengedtek a börtönökből és "elkezdték a dolgokat" a 8 év alatt.

Biden válasza arra hogy miért nem csinált semmit: Mert Republikánus szenátus van. (Ami természetesen eléggé gyenge érv.)

Trump: Nem is tárgyaltatok a Repblikánus szenátorokkal. Én véghezvittem reformokat én én szóbaálltam demkoratákkal is, nekem is beszélnem kellett velük.

_

Klímaváltozás téma:

Trump: Trillió-fa program és sok egyéb program is működik, szereti a környezetet. Csökkent a karbonkibocsátás is, ami az elmúlt 35 év legkezdvezőbb adata. Mondja hogy a Párizsi szerződés nem volt korrekt az amerikaiakkal szemben, mert Kína, Oroszország, India brutális kibocsátók, mégis az amerikaiak jártak volna rosszul. Mert Kínára és Oroszországra később vonatkozott volna sok korlátozás, de az USA-ra azonnal ráhúzták volna a szabályokat ami akár több tízmilliónyi munkahelybe került volna.

Biden több milliónyi új energiaforrásos munkahelyről beszél. (Na ez az amit Obama mondott, aztán azok a munkahelyek sosem jelentek meg a piacon.) Azt mondja hogy 50ezer elektromos autótöltőt akar országszerte, amivel az állam birtokolhatá az autóspiac ellátását. Arra hivatkozik hogy a szoci Kína is azt csinálja. (Jó példa az?) Azzal folytatja hogy a Wall Street őt mennyire szereti és hogy a terveit a Wall Street nagyon jónak találja. (Na, hát akkor most jó a Wall Street támogatása vagy sem? Biden önellentmondása...)

Trump mondja hogy a "Zöld Terv"-ben nem olyan számok szerepelnek mint amiket Biden a nyilvánosságnak mond. Biden weboldalán van hogy ők a Zöld Tervet támogatják. Abban 100 trilliárd dollár szerepel, ami az egész országot fenekestül felforgatná, a rendszert kifordítaná, de annyi pénz sehol sincs, tehát ki tudja hogy min alapszik a terv valójában. - mondja Trump.

Biden arról beszél hogy nem tudja hogy honnan szedi Trump a számokat. Azt állítja hogy MINDEN munkás csoport is támogatja a tervét. (Ez bődületes hazugság, mert pár napja a bojlergyártók szakszervezete cáfolta ezt, előtte meg a bányászszövetségek is.)

Trump mondja hogy az USA végre energia-független és nem kell folyton háborúzni sem, mert jelenleg az USA-nak van elég olaja meg minden ami kell az energia-önellátáshoz. Trump mondja hogy a gáz az tiszta, a szélenergiával gondok vannak, a napenergia jó, de még nincs ott a technológia ami komoly ellátást tudna biztosítani.

Biden közberöhécsel ilyen kínos hangsúllyal. Közbe is vágott Trump beszédébe.

Trump mondja hogy a bányászatról miért nem kérdezik, Biden tagadja hogy azt mondta volna hogy nem akar bányászatot, Trump válaszolt rá hogy de videón van ahogy azt mondja, mire Biden szinte üvöltve reagál hogy "AKKOR MUTASD MEG A WEBOLDALADON!!!", Trump válasza hogy már fel van töltve és ott van és meg is fogja mutatni. Biden válasza hogy ő csak szövetségi területről beszélt. (Akkor csak mondta, de mégsem ismeri el?)

_

Az utolsó kérdés jön. Természetesen faji kérdés megint.

Hogy sok kisebbségi egészségtelen környezetben él, gyárak mellet meg ilyenek.

Trump válasza hogy akik a gyárak mellett laknak, ők ott dolgoznak és sokkal jobban is keresnek mint Bidenék alatt. Hozzáfűzte hogy gazdaságilag azért kellett lépéseket tennie hogy a fizetések emelkedjenek és az energiaforrás is meglegyen, ezért a benzin is olcsó most.

Biden mondja hogy amikor ő nőtt fel akkor szennyezett volt a levegő az olajos helyeken.

Trump kérdi hogy akkor bezárná az olajtermelést?

Biden mondja hogy igen. Mert nem tiszta. (Azzal tisztában van az öreg, hogy a műanyag is olajból készül és hogy olaj kell nem csak a benzinhez, de a járművek motorjába is?)

_

Trump mondja hogy sikeressé kell tenni az országot, újra rendbetenni a gazdaságot, úgy ahogy a vírus előtt volt, feketéknek, hispánoknak, ázsiaiaknak is és mindenkinek.

Biden lózungokkal zárta a vitát, hogy "remény", meg "renszer-rasszizmus megszüntetése", stb.

_
Vége a vitának. Hm... A fegyvertartás téma fel sem merült. Tudjátok mi a terve azzal Bidenéknek? Kötelező fegyverleadások, több száz dolláros adó puskákra és egyenként a 10-esnél nagyobb tárakra, stb... Teljes eszementség. Persze lehet hogy pont ezért nem kérdezték Biden-t, ugyanis rendgeteg Demokrata vett fegyvereket ebben az évben és elég alacsony most az akarat a fegyverkorlátozásokra.

Végezetül még azt mondanám, hogy nem volt közbeszólás, ez egy kimért vita volt. Sőt, ezúttal Biden volt aki kijött a sodrából és egyet gyűlölettel szólt vissza. Trump végig csenben beszélt, ami furának is tűnt, mert nem a stílusa. Nagyon visszafogta magát, mert tudta hogy most ez a taktika a jó. Azt mondanám hogy Trump logikusabban beszélt, Biden viszont próbálta az emberek szívhúrjait pengetni, mint a múltkor is. Folyton kamerába beszélés. Volt pár ésszerű dolog amit ő is mondott, de eléggé hiteltelen az egy 47 éve politikusi székben ülő embertől hogy majd pont most fog mindent véghez vinni, amikor már ilyen állapotban van. És ugye amit Trump is százszor megkérdezett tőle, hogy ha eddig nem vitt véghez belőle semmit, akkor miért pont most tenné?

Ezúttal szerintem súlyos változások nem lesznek a közvéleménykutatásokban, szerintem Trumpnak az a lényeg hogy pár százalékot billenjen felé a mérleg.

A moderátor jó munkát végzett, nem érződött az hogy egyik vagy másik oldal felé szubjektív lett volna. Mindkettejüktől kérdezett nehéz dolgokat.

_

Hopp, ez gyorsan ment. 

Trump 50 perccel a vita után már meg is osztotta Biden hazugságát, miszerint a "fracking" bányászatot nem tiltaná be. Rakás helyen mondta hogy betiltaná, úgyhogy a videóban több bevágás is van.


Videó:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1319491234042269696


Azt is letagadta hogy "predator"-oknak nevezte volna a fekete fiatalokat. Nos, az is hazugság. Annak nevezte őket.

Videó:

https://twitter.com/my3monkees/status/1319463736428593154

A predátor nagyjából annyit jelent hogy erős aki nyenge célpontokat támad meg. Ragadozó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...