2020-09-24

Breonna Taylor zavargások

Louisville, KENTUCKY: - A legfrissebb hírek szerint nem kopogtatás nélküli letartóztatással mentek be Breonna Taylor házába a rendőrök. Előtte kopgtak, többször is, igazolták magukat, vártak, majd csak utána mentek be a nő otthonába. Ott a nő barátja rögtön tüzet nyitott a rendőrökre, de úgy tűnik hogy nem hihette hogy rablók voltak, tudnia kelle hogy a rendőrség ment be. A férfi rájuk lőtt, az egyik rendőr megsebesült, viszonozták a tüzet és a nő akkor kapott halálos lövést.

Egyértelmű hogy a nőnek nem kellett volna meghalnia, de a körülményeket tekintve a háláláért inkább okolható a barátja és az a tény hogy a nő is tagja volt a drogbandának. A rendőrségnél volt letartóztatási és házkutatási parancs, és mindent a törvények szerint tettek. (Amit még a CNN is elismer.)

Jelenleg mondhatni hogy az USA összes nagyvárosában tüntetések és zavargások folynak. Az első éjjel 46 embert tartóztattak le Louisville-ben.  

A két rendőr merénylőjét megtalálták és letartóztatták. Az vádlott egy 26 éves Larynzo Johnson nevű fekete férfi.

https://www.wlky.com/article/lmpd-officer-wounded-in-downtown-shooting/34133637

https://www.fox5atlanta.com/news/2-police-officers-shot-amid-protests-in-louisville-in-stable-condition-1-suspect-in-custody

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...