2020-08-17

Fegyveres déliek néztek farkasszemet üvöltöző BLM tüntetőkkel

 Stone Mountain, GEORGIA: - A terepszínű ruhás fegyveresek - akiket a sajtó milicistáknak hívott - a déli történelmi szobrok védelmében jelentek meg demonstrálni. Természetesen odament a BLM is hogy ők pedig a a szobrok ellen tüntessenek. A szoborpártiak próbáltak a szoborparkban tüntetésre kérni engedélyt, de nem kapták meg rá hogy ott gyülekezhessenek. A BLM-nek valószínűleg nem volt engedélye semmire és nem is valószínű hogy kértek volna rá.

A FoxNews szerint több tucatnyi szoborvédő fegyveres volt jelen, több száz BLM tüntetővel szemben.

Délután 1 körül verekedés is volt, bár az erőszak nem volt annyira súlyos mértékű. A rendőrség nem igazán volt látható a helyszínen.

A balhé után viszont megjelentek a hatóságok és felszólították mindkét oldalt a helszín elhagyására, kijelentve hogy ellenkező esetben elkezdik az embereket letartóztatni. A két csoport ekkor feloszlott. 

Érdekesség hogy a helyi fekete lakosság is profitál a szobor miatt odalátogató turistákból, így ők valószínűleg nem igazán akarnak tüntetni ellene.

A szoborvédőket szélsőséges jobbosozta a sajtó, de a videókban és a képeken nem látni semmilyen szélsőséges jobbos jelképeket. Déli zászlókat igen, mivel déli államról van szó, rendőr-párti zászló is volt náluk, illetve Trump zászlók. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...