2020-07-17

Chicagoban rendőrökre támadtak a zavargók, Oregonban folyik a vita a szövetségiek jelenléte és zavargás elleni akciója miatt

Chicago, ILLINOIS: - Egy nagyobb tömeg utcára ment hogy ledöntsön egy Kolombusz szobrot, de  a rendőrség megállította őket. Ekkor a zavargók rátámadtak a rendőrségre, dobálták őket mindenfélével, tűzijátékokat lőttek rájuk és lézerrel világítottak a szemükbe. 18 rendőr megsérült, 12 személyt pedig letartóztattak.

Közben Oregonban tovább folyik a balhé, de ahelyett hogy a kormányzó megköszönné a szövetségiek segítségét, azt követelte hogy tűnjenek el az államából. Majd előadott egy összeesküvés-elméletet arról hogy a szövetségi kormány mindenkit veszélybesodor és hogy erőszakot provokál. 

Az egyik oregoni szenátor üzente Trumpnak hogy semmi keresnivalójuk Oregon utcáin és megvédte a zavargó vandálokat, majd ő is konteózott egy olyat hogy a vandálok megállítása az csak "Trump újraválasztási kampányának egy őrült mozzanata".

Az ACLU jogvédő szervezet pedig beperelte a szövetségi kormányt az utcán előállított zavargók kihallgatása miatt.

A szövetségiek annyit válaszoltak minderre, hogy a zavargásokat nem tolerálják, az elkövetőket elő fogják állítani, a hatóságok maradnak és a következő 8 héten még biztosan jelen lesznek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Közvélemény kutatás: - Joe Biden először zuhant 0 pontos támogatottság alá Maryland-ben (2022. január 4.)

 Alig két nap alatt Kalifornia után Maryland-et is elveszítette a Fehér Ház, ami annyit jelent hogy már abban az államban is többen tartják ...